În urmă cu 10 ani, la 29 martie 2004, România a aderat la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare, iar la data de 2 aprilie 2004, a avut loc ceremonia arborării drapelului țării noastre în fața Cartierului General al NATO din Bruxelles, eveniment istoric care a marcat intrarea țării noastre într-o nouă etapă.

La moment aniversar, profilul României în NATO reflectă continuitate, coerență și dinamism în susținerea intereselor naționale, constituind principalul furnizor de securitate pentru țara noastră și reprezentând cel mai important cadru de dialog și cooperare trans-atlantică în acest domeniu.

România a fost și continuă să fie prezentă alături de Aliați în operațiile și misiunile NATO, menite să promoveze stabilitatea și securitatea la nivel global, astfel că, la împlinirea a 10 ani de la aderare, putem afirma cu deplină convingere că asistăm la atingerea celui mai înalt grad de securitate din istoria contemporană a României, cu beneficii reale și directe pentru siguranța cetățenilor români.

Acest moment istoric, de politică externă și importanță națională, este marcat de Romfilatelia prin emisiunea aniversară de mărci poștale “10 ani de la aderarea României la NATO”, alcătuită dintr-un timbru cu valoarea nominală de 9,10 lei și un plic prima zi. Ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre și colița dantelată.

Începând cu ziua de miercuri, 2 aprilie 2014, emisiunea de mărci poștale “10 ani de la aderarea României la NATO” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulțumește conducerii Ministerului Afacerilor Externe pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.