În cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Judeţean Suceava, formată din medicii gastroenterologi Rami Ababneh, Bucatariu Sidonia, Golea Andreea și asistenta Olariu Mirela, s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit: un bărbat de aprox 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascuţite, care puteau provoca complicaţii digestive (perforaţie intestinală, ocluzie intestinală) şi trebuiau scoase, prin endoscopie digestivă superioară, cât mai repede atât timp cât încă se mai aflau în stomacul şi prima parte a intestinului subţire al pacientului.

Nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte, respectiv 3 pionieze, un cui, 2 agrafe, o parte dintr-o balama de uşă, o brăţară de mână, o monedă, o bucăţică de metal și partea unui termometru de cameră care conţinea mercur – din fericire intactă.

Intervenţia a durat aproximativ 3 ore cu analgo-sedare efectuată de o echipă din UPU, formată din dr. Teodorovici Dan și asistent Delia Hancer. După monitorizare ulterioară în UPU, pacientul a fost trimis înapoi la spitalul din Vatră Dornei pentru supraveghere, pacientul fiind din această localitate.

În prezent spitalul se află în plină procedură de licitaţie pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuând astfel seria de achiziţii ce vizează modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secţiilor, pentru ca pacienţii din judeţ să beneficieze de cele mai noi inovaţii tehnologice medicale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.