Praf și pulbere peste puzderia de nenorociți politruci care nenorocesc județul ăsta.

Toți sunt extrem de bine poziționați, mai ales în oglinda de la baie, când își privesc burțile umflate pe banii noștri și își epilează fețele alea de cer pumni la fiecare ciclu electoral. Nu degeaba i-am spus ciclu, doar că diferența este de perioada pe care se întinde, că de comportament nu mai vorbim.

Asta e o chestie la unison valabilă, pentru aproape toți, și particulară pentru cei care au dorințe ascunse prin cearceafuri ude. După ce și-a luat țeapa vieții lui de la PSD, care oricum îl băga în seamă doar pentru a-și tine gura „de meliță”, cum se spunea prin partid, Boliacu, același inexistent al mediului politic, s-a apropiat de Băișanu, ultimul și cel mai important trișor de pe eșichierul politic, și s-au hotărât să răstoarne munții. Sigur că v-or reuși să o facă, având în vedere că munții lor sunt cei de bani, care i-au agonisit an după an din munca grea pe care au tot prestat-o în slujba sucevenilor. Politrucilor, nu vă bucurați, eram ironic. Lumea din „târg” vorbește constant de „economiile” pe care Boliacu și le-a făcut de o vreme încoace, rezumate în câte și mai câte imobile prin țărișoara asta, dacă nu cumva și peste hotare. Și vine acum, plin de sânge după trântele cu PSD, și spune că și-a dat demisia al nostru Boliacu din toate funcțiile de partid, și că „iubirea” față de mogulul Băișanu, la fel de trântit de PSD de-a lungul timpului, îl va face primar de Rădăuți. Iar de-a dreapta tatălui va sta același veșnic doritor și visător la fotoliul de primar, inspector Carcalete. I-auzi, rădăuțene, cam ce echipă îți propune Băișanu: El președinte de partid, cu țepele lui cu tot, cu partidele lui cu tot, cu methnele și averile lui cu tot, Boliacu primar, același veșnic nemulțumit, că aș spune nesatisfăcut privind din exterior la mediul lui înconjurtător, dar nu mă pronunț la lucruri legate de frumusețe, că asta reflectă, cică, sufletul omului, și Carcalete, care trădează pentru cel puțin a doua oară în favoarea lui Băișanu. De altfel, băiat bun, trebuie să recunosc. Nu Băișanu, fraților, ci Carcalete.

Oricum, tema de azi nu se referă la cei doi, ci strict la C-tin Boliacu, care recent se bătea cu pumnu-n piept că stă în sondaje cam cel mai bine de prin Rădăuți. La nici câteva zile, a început să-l bată PSD-ul cu șutu-n altă parte, și iac-așa, Boliacu s-a jurat că merge independent. Doar că și-a dat seama că nici măcar toate membrele familiei sale nu pun ștampila pe el, așa că a trecut în tabăra celor care pățesc la fel, ALDE Băișanu.

Dacă stai de vorbă cu Boliacu, constați că ridică ușor privirea spre orizont când spune că este „economist”, și că e cel mai recomandat pentru fotoliul de primar, și deja se imaginează cum stă la birou și vine secretara cu documentele pe care trebuie să le semneze, și când să ia pixul, dă cu cotul de marginea la pat, se trezește, și zâmbește precum unui vis erotic, căruia i-ar fi făcut față. Ei bine, cum ar putea un economist de speța lui Boliacu, care nu a reușit să se remarce din postura de director economic la Spitalul Județean, să reziste unui municipiu precum Rădăuți, un pol de dezvoltare pentru județul ăsta? Cum ar putea un „economist” de bandă, care și-a tradus acest termen drept „economiile mele și a celor care mă înconjoară” să spere că va reuși măcar un 2% într-un municipiu plin de oameni de afaceri potenți financiar, care au dovedit că sunt economiști mai buni decât cei care își scriu pe uși titulatura?

Boliacu, după părerea mea, ar trebui să-și ia concediu, să facă o vizită prin paradisurile fiscale din lume, pentru a înțelege mai bine cum poate să-și stabilizeze „economiile” de-o viață, având în vedere că nu a reușit să se dezvolte pe plan personal, nu are niciun proiect antreprenorial, fiind ocupat pe parcusul aproape a întregii vieți să culeagă funcții politice pe unde a apucat, evident cu codița după el. Acum tot la asta visează, un loc cald într-un birou în care să facă experimente cu banii altora, fiind conștient că toate încercările lui au fost niște eșecuri patetice și demne de umorul preșcolarilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.