Vineri, 18 august, s-a desfășurat Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august 2023. 

Potrivit IȘJ Suceava, au fost prezenți 609 candidaţi (314 – Biologie, 2 – Chimie, 14 – Fizică, 135 – Geografie, 7 – Informatică, 125 – Logică, argumentare și comunicare, 2 – Economie, 4 – Sociologie şi 6 – Psihologie), dintr-un total de 744 candidați înscriși pentru a susține proba

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, la disciplina geografie, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

134 candidaţi au fost absenți. 

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederilor specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi comunicate marți, 29 august.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele

condiții, cumulativ:

– recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice

și digitale;

– susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

– obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.