Jurnalistul Florin Negruțiu, moderatorul emisiunii „În fața ta” de la postul de televiziune Digi 24, are doar cuvinte de laudă la adresa lui Adi Hănțăscu, un elev pasionat de robotică din Suceava. Acesta a scris pe o rețea de socializare povestea adolescentului sucevean, care, săptămânal, merge la București pentru a lua parte la un club de robotică.
„După cum v-am spus, mi-am făcut o plăcere la TV: să-l invit în emisiune pe Adi Hănțăscu, un elev dintr-a X-a, la un liceu din Suceava, pe care l-am întâlnit acum câteva săptămâni. Adi face săptămânal şase ore de la Suceava la Bucureşti (şi-ncă şase ore la întoarcere) ca să participe la un club de robotică la Bucureşti. Aici vin copii din toate colțurile țării la sfârşit de săptămână. Fac nopți albe construind roboți. Rezultatul: zeci de concursuri internaționale la care iau primul loc şi medalia de aur, din Statele Unite, în Rusia («Până să înceapă războiul i-am bătut 8 ani pe ruşi la ei acasă», îmi spune profesorul Ionuț Panea, coordonatorul echipei «Autovortex»).
Firme mari şi țări puternice trag de aceşti copii şi de proful lor, oferindu-le burse, bani şi condiții să facă superperformanță. Adi şi Ionuț spun că, deşi mulți din echipă aleg să plece direct din liceu, ei vor rămâne în România, că le plac oamenii de aici, colegii, părinții care au creat o comunitate foarte activă. Adi visează să-şi facă propria firmă care să producă roboței casnici, care să facă curat în cameră. Urmăriți-i în emisiunea «În fața ta», la Digi24”, a scris Florin Negruțiu pe o rețea de socializare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.