Un fenomen meteo extrem de rar va pune stăpânire, în weekendul care urmează, peste mare parte din Europa, inclusiv România.

Temperaturile vor fi aproape de îngheţ din cauza unui val de aer arctic care va cuprinde o mare parte din continent.

Potrivit specialiştilor severe-weather.eu, masa de aer polar va ajunge inclusiv în sudul continentului, în zona Mediteranei, dar și în nordul Africii.

Valul de aer arctic a ajuns încă de ieri în zona Europei, în partea de nord, şi a cuprins treptat zone din Danemarca, Marea Nordului şi insulele britanice.

În România, valul polar va afecta mai ales zona de vest, însă în noaptea de luni spre marţi, temperaturile vor scădea brusc în toată ţara.

Fenomenul meteo extrem de rar pentru începutul lunii mai va afecta ţara noastră doar câteva ore, având în vedere că meteorologii au anunţat că temperaturile vor creşte, din nou, începând de miercuri.

Valul de aer arctic ar putea afecta serios agricultura, iar specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să combată îngheţul pentru a putea salva recoltele.

În cazul livezilor, specialiştii îi sfătuiesc pe proprietari să facă focuri, între pomi, astfel ca fumul să împiedice înghețul.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.