Fost deţinător al portofoliului Transporturilor în guvernul Victor Ponta 2, Relu Fenechiu a ajuns profesor pentru deţinuţii cu care împarte puşcăria. El le predă cursuri de iniţiere în informatică colegilor şi, astfel, primeşte o reducere a pedepsei, relatează romaniatv.net.

Oricărui deţinut, la fiecare trei zile lucrate, i se scade o zi de pedeapsă.

Fenechiu fost vizitat recent de un fost coleg de partid, căruia i-a spus că este în formă. Fostul ministru nu s-a plâns de condiţiile din închisoare.

Relu Fenechiu şi fratele lui, Lucian, condamnaţi la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, se află încarceraţi la Penitenciarul Vaslui.

Fostul ministru a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Relu Fenechiu a fost membru al PNL timp de 18 ani şi se afla la al treilea mandat de deputat în momentul condamnării. El a fost preşedintele PNL Iaşi din 2004, iar din 2008 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel central, după decizia instanţei demisionând din PNL. De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de şapte luni, până în iulie 2013, când s-a retras din această funcţie, ca urmare a condamnării în primă instanţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.