Vineri, 22 mai, în jurul orei 23:15, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce desfăşurau activităţi specifice în cadrul unei acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, pe DJ 177A, în localitatea Frasin, au  oprit pentru control un autoturism care se deplasa din direcţia Frasin spre Stulpicani, la volanul căruia se afla un bărbat de 31 ani, din orașul Gura Humorului. 

Cu ocazia controlului, conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale şi cele ale autoturismului acesta înmânând doar certificatul de înmatriculare şi asigurarea de răspundere civilă în caz de daune produse terţilor, restul documentelor declarând că nu le are asupra sa.

În aceste condiţii, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date privind deţinătorii de permise de conducere, ocazie cu care s-a stabilit faptul că șoferul deţine permisul de conducere dar figurează cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat ca urmare a comiterii unei contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea plăcuţelor cu numere de înmatriculare (acestea fiind neconforme cu standardul) s-a procedat la examinarea autovehiculului, iar pe acesta a fost identificată seria de şasiu astfel că au fost efectuate verificări în aplicaţiile poliției, stabilindu-se că autoturismul în cauză a fost radiat din circulație în luna ianuarie 2020. 

Totodată, s-a procedat la verificarea numerelor de înmatriculare, ocazie cu care s-a constatat că sunt atribuite altui vehicul.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere auto neînmatriculat”, „conducere auto cu număr fals” ,,conducere fără permis sau cu permis auto suspendat”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.