Asociaţia Casa Share sare în ajutorul celor de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Aici se fac toate testele din toată Regiunea de Nord-Est a ţării însă aparatura este insuficientă. Bogdan Tănasă vrea să doneze 25.000 de euro pentru cumpărarea unui dispozitiv care să facă analizele probelor prelevate de la cei suspectaţi că au coronavirus. El apelează la comunitate şi la medicii specialişti pentru a afla de unde poate cumpăra mai uşor un astfel de aparat.  A găsit unul, în Turcia, şi un altul în China. Dacă e nevoie, Bogdan Tănasă se va deplasa în Turcia pentru a aduce aparatura.

Fondatorul Casei Share a aflat că cei de la Infecţioase fac faţă cu greu testelor pentru COVID19 aduse din toată Moldova pentru că nu au mai multe aparate.  El donează 25.000 de euro pentru achiziţionarea unui dispozitiv care analizează şi kiturile pentru coronavirus, costume speciale de protecţie şi măşti pentru medici şi asistentele medicale. „Trebuie să prevenim infectarea cu acest coronavirus. Vedem ce se întâmplă în ţările din jurul nostru. Şi eu şi dumneavoastră, cu toţii avem în familie copii sau bătrâni, persoane care au un risc mare de infectare. Nu trebuie să aşteptăm să ne îmblnăvim şi după aceea să cerem ajutor. Trebuie să prevenim. Sunt foarte multe teste venite din zona Moldovei, iar cei de la Infecţioase fac faţă cu greu pentru că nu au aparatură suficientă. De şase ani fac acelaşi lucru, apelez la solidaritate pentru a face un viitor mai bun apropiaţilor noştri, fie ei tineri, copii sau bătrâni. Acum fac apel la solidaritate şi spun că trebuie să fim solidari unii cu alţii, să urmăm sfaturile specialiştilor de a sta în casă şi să ne protejăm, să transmitem informaţia corectă mai departe”, ne-a spus Bogdan Tănasă.

Fondatorul Casei Share a lansat un apel la solidaritate şi pentru a afla de unde se poate cumpăra mai repede dispozitivul medical. „Majoritatea ţărilor au sistat exportul acestor echipamente. De aceea, doar cei care lucraţi în domeniul medical, oriunde în Europa, ne puteţi ajuta cu o informaţie. Eu am sunat peste tot, la furnizori din Romania, Serbia, Estonia dar nu am găsit. Am găsit în Turcia şi în China. Prietenii mei caută şi ei pe la distribuitorii din ţară.  Dacă nu găsim în ţară, îmi cumpăr bilet, urc în avion şi mă duc să îl aduc eu din Turcia sau de unde e nevoie. Dacă găsim repede un furnizor, poate ajută Spitalul şi toţi cei care sunt mai bine financiar, firme sau alte Asociaţii cu toţii ajungem la acelaşi spital. Haideţi să fim solidari”, a spus Bogdan Tănasă, care vrea să cumpere şi măşti şi salopete de protecţie pentru medicii şi asistentele de la Infecţioase. „Ei trebuie protejaţi, ei sunt în prima linie şi ne îngrijesc pe noi toţi. Respect maxim pentru ceea ce fac zi de zi”, a spus Bogdan Tănasă.

 

 

 

 

sursa: www.ziarulevenimentul.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.