Viața la oraș în România este mult superioară celei de la sat, însă există și câteva excepții, unde primarii gospodari au făcut ca viața locuitorilor să fie mai ușoară, iar investițiile au fost făcute în ordinea necesității lor.

Stațiunea Turistică de Interes Național Sucevița este o astfel de localitate.  Aici, începând de la infrastructura educațională și până la cea rutieră, toate sunt moderne astfel încât, atât localnicii, cât și turiștii care vizitează acest ținut să aibă parte de cele mai bune condiții.

Primarul Dorin Ioan Pînzar este unul dintre edilii din județul Suceava care se poate lăuda cu școli moderne, drumuri asfaltate sau betonate, un sistem de iluminat eficient și lista poate continua. Recent, edilul a accesat un proiect în valoare de trei milioane de lei pentru modernizarea școlilor din satele Sucevița și Voievodeasa.

Un grandios proiect la care se lucrează în comuna Sucevița este cel de construire a Așezământului Cultural Multifuncțional. Amplul proiect va face ca în localitate să existe o clădire cu sală de spectacole, sală de conferințe, bibliotecă și grupuri sanitare, care va fi dotată cu  multimedia și sonorizare, mobilier și dotări specifice pentru oficiu.

Potrivit edilului Dorin Ioan Pînzar, suprafața construită este de 1.180 mp, iar suprafața desfășurată este de 2.284, 50 mp, ceea ce înseamnă că va fi, cu adevărat, o clădire reprezentativă în comună.

Clădirea de la Sucevița, care este finanțată prin Compania Națională de Investiții, este modelul anului 2015 și are o valoare de 1.200.000 de Euro.

O altă investiție importantă din această comună vine să protejeze gospodăriile din zonă de inundații și se referă la regularizarea pârâului Suceviţa și a afluenţilor.  Prin acest proiect, finanțat de Apele Române, se investesc 3.500.000 de euro în comuna Sucevița doar în lucrări de apărări de mal, ceea ce înseamnă enorm pentru localitate.

„Investiția vine să protejeze locuitorii din zonă de eventualele inundații, iar noi ne amintim că am mai suferit din cauza furiei naturii ceea ce înseamnă că un proiect ca acesta era foarte necesar. Mai mult decât atât, imediat ce aceste lucrări vor fi finalizate, vom amenaja și un parc, prin Ministerul Mediului, acesta fiind un proiect la care deja se lucrează, însă îl putem depune doar după ce terminăm cu apărările de mal”, a spus edilul Dorin Pînzar.

Și cum agenda de la Primărie nu este niciodată goală, edilul de la Sucevița și echipa sa vin în sprijinul cetățenilor cu o serie de proiecte menite să crească calitatea vieții. Între acestea se numără aducțiunea de gaz metan, construirea unor poduri și podețe în locurile în care cetățenii nu au acces spre zonele locuite, dar și continuarea programelor de modernizare și betonare a tuturor străzilor din comună. Dorin Ioan Pînzar a precizat că a despus spre obținerea finanțării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligni” un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro, prin intermediul căruia va modernizat aproximativ șase kilometri de drum.

„Trăim vremuri care ne  mai dărâmă planurile, însă am convingerea că, împreună le vom depăși cu bine, iar investițiile noastre vor continua să apară. Trebuie însă să avem răbdare, iar cetățenii să aibă încredere că acționăm pentru a mișca lucrurile în direcția corectă”, a conchis primarul comunei Sucevița, Dorin Ioan Pînzar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.