O casă a ars în totalitate în satul Lungeni, oraşul Broşteni, focul afectând şi o locuinţă învecinată şi o anexă.

Potrivit reprezentanților ISU, alarma de incendiu s-a dat marţi dimineaţă, la ora 4.00. Din start trebuie spus că incendiul a fost reperat cu întârziere, un vecin sunând la 112, astfel că pompierii de la Vatra Dornei au ajuns greu în zonă, având în vedere şi distanţa pe care au avut-o de parcurs. La faţa locului au intervenit şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni.

La sosirea echipajelor, ardeau două locuinţe şi o magazie, existând pericolul de propagare la trei gospodării învecinate. Materialul lemnos predominant în componenţa construcţiilor a favorizat dezvoltarea rapidă a focului.

Focul a fost stins în jurul orei 9.00. Casa a fost distrusă în totalitate, de asemenea focul distrugând acoperişul unei locuinţe învecinate, aparţinând mamei proprietarului. Incendiul a mai distrus o magazie şi a afectat o betonieră, aparatură electrocasnică, materiale de construcţii, documente personale şi alte bunuri.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect. Pompierii au salvat din calea flăcărilor alte trei case şi anexele aferente, care se aflau în imediata apropiere a focarelor”, a explicat plutonierul adjutant Alin Găleată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.