Situație fără precedent în județul Constanța. Un liceu din Cernavodă este obligat de instanță să plătească daune unor elevi pentru că a aplicat greșit o sancțiune. Mai exact, consiliul profesoral a decis în 2019 să scadă nota la purtare a doi copii, iar procedural, singurul care avea dreptul să facă acest lucru era consiliul clasei.

Judecătorii din Constanța au decis ca Liceul „Axiopolis” din Cernavodă să plătească 10.000 de euro, 5.000 de euro pentru fiecare elev, ca prejudiciu pentru că li s-a scăzut nota la purtare ilegal în anul 2019.

Școala a atacat sentința care se va judeca la Curtea de Apel Constanța.

Motivarea magistraților de la Tribunalul Constanța a fost că decizia de scădere a notelor la purtare trebuia luată de consiliul clasei și nu de cel profesoral, așa cum s-a întâmplat. Rolul acestuia din urmă este doar de validare, iar conducerea liceului din Cernavodă nu a îndreptat notele.

S-a ajuns în această situație după ce tinerii, acum studenți la Politehnică, Iași și București, au avut avut notele scăzute la 8 și 7 după ce au fost într-un stagiu de practică Erasmus desfășurat în Spania în domeniul roboticii. Ei au intrat în conflict cu profesoarele îndrumătoare deoarece, susțin ei, condițiile de cazare și masă nu erau cele stabilite anterior. De asemenea, cei doi au fost acuzați că au fumat și că au consumat alcool, iar după sosirea în Romania au fost acuzați că au furat un televizor.

Decizia de scădere a notelor de purtare i-ar fi împiedicat pe tineri să aplice la universități de prestigiu în domeniul roboticii, scrie digi24.ro.

Hotărârea de plată de câte 5.000 de euro de fiecare elev nu este definitivă, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.