Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, susține cinci propuneri de modificare a statutului PNL, ”pentru o mai bună funcționalizare și un mai mare grad de democratizare a partidului”

 

Printre cerințe se numără și propunerea ca toți candidații din alegeri, pe listă sau în uninominale, ”să fie stabiliți prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naționale”.

 

”PENTRU O MAI BUNĂ FUNCȚIONALIZARE ȘI UN MAI MARE GRAD DE DEMOCRATIZARE A PNL
A.S.:
Dacă agreați propunerile, dați Like și Share. Dacă nu le agreați, dați Share și indicați printr-o postare ce și eventual de ce nu agreați. Mulțumesc!
La ședința conducerii naționale a PNL cu președinții de filială, am susținut următoarele propuneri de modificare a statutului PNL, propuneri agreate, consensual, de Biroul Politic Județean Timiș al PNL și de participanții la Cercul Liberal de Discuții Timiș, ediția I (09.02.2017) și, constituite, în consecință, în solicitări oficiale ale Filialei Timiș a PNL către conducerea națională a partidului, în atenția Comisiei de Statut:
1. BPL, BPJ si BPN să fie mai suple, de exemplu, din max. 40 de persoane
2. Colegiile Directoare Executive să se desființeze, ramânând ca foruri superioare ierarhic în raport cu birourile permanente, doar Consiliile de Coordonare
3. BPL și BPJ să se constituie prin alegeri directe, universale, la nivelul organizației locale, respectiv filialei
4. Președinții la nivelurile local, județean, național să se stabilească prin alegeri directe, universale, la nivelul respectiv, drept de vot având toți membrii cu cel puțin 3 luni vechime în partid la data alegerilor, cu cotizația la zi pe perioada de la fuziune până la finele lunii anterioare celei în care se desfășoară alegerile
5. Candidații la alegeri, atât la cele pe listă, cât și la cele uninominale, să fie stabiliți prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naționale”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.