Un lider al Partidului Naţional Liberal pune tunurile pe prim-ministrul Victor Ponta în megascandalul industrial al momentului: „Niciodată nu l-am auzit…”

Prezent în studioul Realitatea TV, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban l-a acuzat, miercuri seară, pe premier de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după declaraţiile acestuia în favoarea ruşilor de la Lukoil, care operează rafinăria Petrotel, din Ploieşti.

Totodată, Orban s-a plâns de faptul că Ponta nu a intervenit în favoarea unei firme româneşti.

„Mă mir că procurorii nu au sesizat această intervenţie. Este vorba despre abuz în funcţie, trafic de influenţă… Mai ales că pe Victor Ponta nu l-a durut şi de angajaţii de la Romprest sau de la Tehnologica Radion. Domnul candidat care era mândru că e român niciodată nu l-am auzit să intervină instituţional în favoarea unei firme româneşti. Nu întâmplător, această intervenţie a fost în favoarea lui Lukoil, nu întâmplător s-a întâmplat la Rompetrol ceea ce s-a întâmplat: statul român a pierdut aproape 550 de milioane de euro. Dacă se va accentua insolvenţa Rompetrol, le putem pune cruce acestor bani”, a comentat liberalul.

În opinia reprezentantului PNL, şeful Executivului „este specializat în cadouri şi intervenţii”, amintind, printre altele, nerenegocierea redevenţelor, care au expirat anul trecut şi pentru care au existat solicitări din partea unor miniştri.

„Sunt foarte multe lucruri care, puse cap la cap, pot să indice o anumită orientare a lui Victor Ponta, care nu este nicidecum pentru capitalul autohton. De când e Ponta premier, 370.000 de firme s-au suspendat, s-au închis şi vreo 80.000 au intrat în insolvenţă. Un măcel al capitalului românesc! Este inacceptabil”, a reclamat Ludovic Orban, amintind şi de „terorismul practicat de ANAF, suspendarea investiţiilor, mărirea costurilor pentru companii, prin şpăgile uriaşe cerute”.

„Întreg mecanismul distruge capitaliştii autohtoni. În schimb, suntem generoşi cu alte categorii”, a mai afirmat liberalul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.