Zâmbetul este cea mai ieftină și mai la îndemână formă prin care ne putem apropia de ceilalți. El nu ar trebui oferit doar la ocazii speciale, ci permanent ca o semnătură a condiției noastre umane.

Chiar noi înșine, dacă ne-am zâmbi dimineața în fața oglinzii, am începe ziua mult mai mulțumiți și încrezători, iar rezultatele unei astfel de atitudini, nu vor întârzia să apară. Surâsul despre care vorbeam ne va însoți ulterior în toate activitățile desfășurate în acea zi, iar partea frumoasă e că până la finalul zilei va strânge în jurul său zâmbetele altor persoane sătule de priviri încruntate. Mai cu seamă atunci când considerăm că nu avem motive de zâmbit, trebuie să găsim tăria de a schița un asemenea gest în relația cu ceilalți, pentru că respectivii vor răspunde suferinței noastre cu alt surâs și, sprijinindu-ne de el, vom găsi calea necesară pentru a ieși din indispoziția încercată.

Viața la țară m-a învățat că puterea surâsului este dublată de cea a cuvintelor. În orice sat, locuitorii se salută cu zâmbetul pe buze. „Bună ziua!”, „Doamne-ajută!”, „Spor la treabă!”, etc. sunt expresii ce fac parte din frumusețea vieții rurale și întăresc sufletește locuitorii acestor așezări unde cuvântul OM își regăsește locul de cinste în inimile semenilor, iar înțelesurile sale tainice sunt cunoscute încă de toți. Fără a cunoaște tehnici NLP, fără a citi cărți motivaționale, aceștia se sugestionează reciproc pozitiv toată ziua, astfel încât este practic imposibil ca subconștientul lor să nu preia mesajul transmis și să acționeze în consecință. Ei acționează instinctiv, mânați de un imbold interior ce ne demonstrează că rostul nostru pe acest pământ este de a-i face viața mai frumoasă celuilalt, nu prin sacrificii inutile, ci prin gesturi simple în fața cărora orice suflet vibrează și rezonează constructiv. Legile vieții rămân astfel suverane și fiecare își împlinește conștient sau mai puțin conștient rostul în această lume, bucurându-se de privilegiul de a trăi alături, împreună și prin ceilalți.

Firesc este să ne bucurăm de viață, dar frumusețea ei depinde de deciziile pe care le luăm. Nu putem lua o decizie greșită și să ne așteptăm la un rezultat pozitiv. Tristețea este cauzată de mai multe decizii greșite, luate una după alta. Zâmbetul ar putea atrage după sine decizii favorabile destinului nostru, tocmai prin fluxul de energie pozitivă pe care îl aduce. Zâmbind, ne înconjurăm de persoane ce ne vor binele, care ne agreează și, în același timp, gândurile negative nu vor pune stăpânire pe judecata noastră. Astfel,  înconjurați de oameni dragi, având un tonus potrivit, ne putem bucura în tihnă de viața avută. Asistăm prin urmare la o transformare în bine a propriei existențe fără a cheltui bani, fără ședințe de consiliere, fără seminarii sau tratate motivaționale. Totul depinde de noi!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.