Sucevenii care vor să circule cu trenul pe ruta Dornești – Putna, trebuie să știe că traficul feroviar este blocat. În sprijinul acestora, CFR Călători a pus un microbuz care să deservească transportului călătorilor. Mijlocul de transport va respecta orarul și itinerarul trenurilor de pe secția Dornești – Putna.

„În urma întreruperii circulației feroviare pe secția Dornești – Putna din data de 19 august, vă informăm că Sucursala Regională de Căi Ferate Iași va pune în circulație un microbuz auto, care va respecta orarul și itinerarul trenurilor de pe secția Dornești – Putna. Pasagerii se vor îmbarca în mijlocul de transport auto în baza legitimației emise de personalul CFR Călători.

Conducerea Sucursalei Regionale de Căi Ferate Iași prezintă scuze pentru disconfortul creat.”

Reamintim că traficul feroviar este închis între stațiile Dornești și Putna, după ce, în cursul după-amiezii de luni, 19 august, locomotiva și 4 vagoane ale unui tren aparținând operatorului SNTF Marfă (care avea în compunere 25 de vagoane și transporta pal) au deraiat, la ieșirea de pe podul CF situat la km 0+500.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții CFR SA care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipa de specialiști care va acționa pentru ridicarea și repunerea pe șină a locomotivei și a vagoanelor deraiate cu o macara de mare tonaj, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță.

Precizăm că până la redeschiderea circulației feroviare pe distanța afectată de deraiere, Dornești – Putna (și retur), CFR SA va asigura transpordarea auto pentru călători.

Cauzele exacte ale producerii acestui incident vor fi stabilite de comisia constituită din personal feroviar de specialitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.