Joi, 4 martie, la orele 13:24, lucrătorii Postului de Poliție Ostra au fost sesizați despre faptul că F. Maricel, de 52 de ani, din comuna Stulpicani, angajat al C.N.U București, Sucursala Suceava,  „Mina Botoșanu-Crucea” a fost victima unui accident de muncă la sediul minei, de pe raza comunei Ostra.

F. Maricel este angajat al  C.N.U București-Sucursala Suceava – „Mina Botoșanu-Crucea” în funcția de miner.

În cursul zilei de 04.03.2021, în jurul orelor 11:00, în timp ce se afla în galeria 1/30 din Mina Crucea sector Botușanu, la o distanță de 1000 m față de gura galeriei, F. Maricel efectua activități de verificare a unei scări fixată în peretele suitorului, urmând să o înlocuiască, moment în care aceasta a cedat cel mai probabil la greutatea minerului și s-a desprins, moment în care s-a rupt podul de odihnă pe care era sprijinită scara și a căzut în gol de la o înălțime de aproximativ 5 metri, până la următorul pod de odihnă, accidentându-se. Minerul a fost scos de echipajul de salvare, fiind conștient pe tot parcursul procedurii, după care a fost preluat de un echipaj medical și transportat la Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, unde a fost diagnosticat cu „politraumatism produs prin cadere de la o distanta de aproximativ 12 m, traumatism craniocerebral, fracturi costale dreapta, minim hemotorax drept, pneomotorax dreapta, contuzie pulmonară, entorsă genunchi stâng”.        

Cu privire la producerea evenimentului a fost informat și ITM Suceava de către responsabilul cu protecția muncii din cadrul minei.

A fost înregistrat un dosar penal cu privire la infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.