Sâmbătă, 3 iulie, la ora 08:10, un tânăr de 17 ani, din comuna Voitinel, conducea autoturismul pe DN2 E, în interiorul comunei Horodnic de Sus, având direcția de deplasare dinspre localitatea Voitinel înspre Horodnic de Sus. După efectuarea unei curbe spre stânga, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul părăsind partea carosabilă și lovind un stâlp de electricitate de pe partea dreapta a direcției de deplasare și poarta de acces a unui imobil. 

În urma impactului, a rezultat avarierea autoturismului, a stâlpului de electricitate, a porții de acces a imobilului precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe  biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că minorul nu posedă permis de conducere.

De asemenea, a rezultat faptul că autoturismul aparține părinților minorului de la care acesta l-a sustras cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate.

După efectuarea în continuare a urmăririi penale în cauză, față de șofer se vor dispune măsuri preventive.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără permis”, ,,conducere sub influența băuturilor alcoolice” și „furt în scop de folosință”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.