Luni, 24 mai, la ora 20:14, Poliția orașului Solca a fost sesizată prin SNUAU112, de către G. Gheorghe din orașul Solca, despre faptul că fiul său în vârstă de 13 ani, a manevrat impudent o armă de tir, câteva alice atingându-l în zona feței.

În urma deplasării la fața locului s-a stabilit că cele reclamate se confirmă, în sensul că în ziua de 24.05.2021, ,fratele victimei, în vârstă de 17 ani,  ar fi găsit în pădure o armă ce pare a fi de tir, pe care a adus-o la domiciliu pentru a o arăta tatălui său. Arma a fost lăsată în curte nesupravegheată fiind folosită de către minor, fapt care a provocat autoaccidentarea acestuia. Urmare a descărcării armei, minorului i-au fost provocate leziuni superficiale în zona feței.

În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă din cadrul I.P.J. Suceava – S.A.E.S.P. care, în urma activităților informativ – operativ și de cercetare, a stabilit următoarele:

La 24.05.2021, în jurul orei 17.30, tânărul în vârstă de 17 ani, domiciliat în orașul Solca, a identificat în pădurea de pe raza localității Solca, la o distanță de aproximativ 2 kilometri de domiciliu, o armă de tir sportiv, cu aer comprimat, prezentând urme de degradare, pe care a transportat-o la locuința familiei sale și a depozitat-o în curte, lângă un utilaj agricol.

În jurul orei 20.00, în timp ce așeza ramele în stupii aflați în afara gospodăriei, la distanță de cca. 10 metri, a auzit țipetele fratelui său în vârstă de 13 ani, iar când a ajuns în curte, la o distanță de aproximativ 20 de metri de poarta de acces, l-a observat pe acesta, care acuza dureri la nivelul feței, iar arma găsită de el cu câteva ore înainte, era la picioarele copilului.

Ulterior, a observat că fratele său prezenta o rană la nivelul nasului pe care și-a cauzat-o prin folosirea armei de tir sportiv, fiind transportat de către tatăl său, G. Gheorghe, la Spitalul Județean Suceava, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

După consultarea de către medicul din cadrul U.P.U și efectuarea unui computer tomograf, minorul nu a fost internat întrucât rana provocată nu a fost majoră.

Arma a fost ridicată în vederea supunerii unei constatări criminalistice balistice.

În urma prezentării situației de fapt procurorului de serviciu, acesta a opinat ca audierea persoanei vătămate  să fie efectuată în ziua de 25.05.2021, din cauza stării de panică ce i-a fost provocată în urma evenimentului.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.A.E.S.P. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” , „uzul de armă fără drept” și „vătămarea corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.