Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi a anunțat că în zona blocurilor ANL de la Metro vor amenajate 175 de locuri de parcare pentru riverani. De asemenea, strada Pictor Șerban Rusu Arbore va fi asfaltată și vor fi amenajate trotuare și spații verzi. Totodată, Primăria are în calcul construirea unui nou bloc ANL. Clădirea ar trbui să aibă subsol 1, parter și 9 etaje precum și o parcare subterană.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a precizat că în prezent, în zona ANL Metro sunt 160 de locuințe pentru tineri, dintre care 80 au fost date în folosință la sfârșitul anului trecut, iar alte 40 sunt sociale.

„Sunt 200 de locuințe în zona ANL și avem propunerea pentru un nou bloc în zonă, chiar în spatele acelui peco. A fost în dezbatere publică, suntem la faza de obținere a avizelor”, a spus Lucian Harșovschi.

De asemenea, Lucian Harșovschi a spus că proiectul pentru amenajarea parcărilor din zona ANL Metro a fost finalizat, iar în total vor fi 203 de locuri de parcare.

Astfel, pe lângă cele 28 de locuri de parcare existente, vor mai fi create 175 de locuri de parcare, adică un loc de parcare pentru fiecare locuință din zonă.

Harșovschi a precizat că valoarea investiției este de 1.691.100 lei. Această sumă fiind împărțită astfel: alee acces auto – 450.000 de lei, parcări – 364.000 de lei, parcare mare de 47 de locuri în zona spațiului de joacă – 190.000 de lei, trotuare perimetrale în jurul blocurilor – 202.000 lei, spații verzi, gazonare, însămânțare, arbuști – 86.000 lei, reparații locale – 400.000 lei.

„O parte din lucrări o vom putea face pe programul de reparații, pentru un covor asfaltic nou și partea de gazonare, restul trebuie făcut în baza unei lucrări de investiții, în urma unei licitații, pe care o vom ține imediat cum vom avea aprobat bugetul”, a conchis Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.