Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local ce va avea loc joi,  31 martie, aleșii locali vor dezbate un proiect de hotărâre prin care, municipalitatea ar putea da în administrare Universității „Ștefan cel Mare” un imobil proprietate publică pentru cazarea studenților.

În cererea înaintată administrației locale rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a explicat că numărul studenților este în creștere, iar în fiecare an circa 1.400 de cereri de cazare în căminele studențești rămân nerezolvate.

Dacă consilierii locali vor da un vot favorabil, USV va deține spre folosire, preț de cinci ani, căminul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. În hotărârea supusă spre analiză Consiliului Local se mai arată că USV va trebui să monteze contoare și să încheie contracte cu furnizorii de utilități.

Căminul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava are la dispoziție aproximativ 200 de locuri de cazare, iar în prezent este locuit de chiriaşi ai Primăriei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.