Garda Forestieră Suceava semnalează un nou caz de doborâre a arborilor cu utilaje cu troliu folosind cabluri, aceștia fiind distruşi intenţionat astfel încât să pară doborâţi de fenomene naturale.

„Lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi ai I.P.J. Suceava, solicitând şi participarea personalului de teren din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei, au identificat  în fond forestier privat aparţinând persoanei I.M., care are încheiat contract de prestări servicii silvice – paza cu Direcţia Silvică Suceava prin Ocolul Silvic Vatra Dornei) un număr de 56 arbori specia molid, doborâţi şi rupţi, care prezentau la înălțimea de aproximativ 1,5 m de la bază  urme de zdrelire produse probabil prin aplicarea şi strângerea puternică a unui cablu specific troliilor utilajelor auto specifice”, transmite un comunicat al Gărzii Forestiere Suceava.

Ca urmare a constatărilor din teren, s-au întocmit act de inspecţie, carnete de inventariere şi proces verbal de cercetare la faţa locului. Urmează ca organele abilitate să continue cercetările specifice privind infracţiunile de scoatere din rădăcini de arbori şi distrugere, în vederea identificării autorilor.

IMG_20160818_135330 IMG_20160818_141215 (2)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.