Seria brunch-urilor în destinațiile de ecoturism ale României revine în forță! Țara Dornelor va fi gazda primei ediții de anul acesta, care va avea loc în vestita comună muzeu în aer liber, Ciocănești, pe data de 26 iunie 2021.

Situată într-o zonă pitorească pe Valea Bistriței, comuna Ciocănești este fără doar și poate una dintre principalele atracții ale destinației de ecoturism Țara Dornelor. Cele peste 600 de case pictate la exterior cu motive tradiționale au transformat acest loc într-un muzeu viu în aer liber, unic în țară.

brunch, ecobrunch, tara dornelor, panaci, mancare, food, local food, producatori locali

Cu acest prilej, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD), Asociația My Transylvania, comunitatea locală și Primăria comunei Ciocănești, îi invită pe doritori la un eveniment gastronomic, ce combină savoarea unică a mâncărurilor locale cu tradiția încondeierii ouălor și cu drumeția montană.

Eco-brunch-ul din Ciocănești va avea loc în aer liber, în apropierea minei turistice Oița, într-o poieniță înconjurată de păduri de molid, și va cuprinde următoarele elemente:

11:00 – Brunch cu specialități locale de sezon și scurt program artistic oferit de Grupul Folk al copiilor de la Școala Gimnazială din Ciocănești

13:00 – Drumeție ghidată pe traseul Mina Oița

15:00 – Atelier de încondeiat ouă pentru copii și adulți

De asemenea, în cadrul expoziției cu vânzare, oaspeții evenimentului vor avea posibilitatea să achiziționeze o serie de suvenire autentice, precum:

  • picturi pe pânză realizate de artistul local Georgiana Șcheul;
  • obiecte personalizate cu imaginea eco-destinației Țara Dornelor și a Bucovinei, realizate de Studio Chiriluș Vatra Dornei;
  • carte de poezie și muzică – standul cultural:
  • Antologie de poezie a copiilor de la Școala Gimnazială Ciocănești: „M-am născut în Ciocănești”
  • CD –ul Asociației culturale FAIR – Folkul Acasă în Realitate: „Inimă de ciocăneștean”

Accesul participanților se face pe bază de bilet, contra sumei de 150 lei/persoană, în conformitate cu limita prevăzută de actualele restricții impuse de pandemie.

Biletele sunt deja puse în vânzare pe platforma mytransylvania.ro, aici: https://bit.ly/3zalz6C

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.