Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că a fost finalizat un nou loc de joacă pentru copii, în cartierul ANL din zona Metro.

Potrivit edilului sucevean, locul de joacă a fost realizat gratuit, conform clauzei contractuale, de către firma care se ocupă de salubritatea stradală în oraș, SC Diasil Service SRL.

”Inaugurăm un nou loc de joacă construit în baza contractului pe care-l avem cu firma de salubrizare Diasil, al treilea. Conform clauzei contractuale firma trebuie să amenajeze anual câte un nou loc de joacă. Anul acesta l-am făcut în zona Metro la blocurile ANL și nu ascund faptul că am ținut cont și de solicitările părinților care locuiesc aici. Sunt mulți copii la aceste blocuri și vor fi și mai mulți după ce vom da în folosință alte 180 de apartamente ANL. Așa cum mi-a spus domnul consilier Milici aici sunt în jur de 300 de copii. Ca atare estre un loc de joacă binevenit care a fost amenajat pe o suprafață de 700 de metri pătrați  cu elemente de covor cauciucat, cu balansoare și alte dotări inclusiv pentru cățărat. Pentru noi este o prioritate să amenajăm cât mai multe locuri de joacă. În perioada următoare vom mai monta covoare cauciucate la alte 11 locuri de joacă din municipiu. Acum suntem în faza întocmirii studiului de fezabilitate. Le mulțumesc celor de la Diasil că respectă contractul și an de an realizează locuri de joacă mai mari și mai frumoase”, a declarat Lungu.

Directorul firmei de salubrizare Diasil, Anton Curelaru, a arătat că de-a lungul timpului firma pe care o conduce a mai amenajat locuri de joacă moderne în cartierele Ițcani și Zamca și va continua să o facă acolo unde îi va cere comunitatea.
De asemenea, se pregătește Studiul de fezabilitate pentru realizarea de covoare elastice în următoarele 11 locuri de joacă din oraş:
– Str. Stațiunii, Nr. 15, Bl.F 1
– Str. Florilor, Nr. 12 A
– Str. Saturn ( Biserica – Piața Mică )
– Str. Oituz, Nr. 22 (spate alimentara Mărășești)
– Str. Mihai Viteazu, Nr. 1 (Național)
– Str. Tineretului Nr. 2, Bl. 91
– ANL Burdujeni
– Str. Baladei, Nr. 3, Bl. 11
– Str. Luceafărului ( Motovelo)
– Str. Octav Băncilă
– Str. Parc Steaguri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.