Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat că marți, 20 august, a semnat certificatul de urbanism pentru construirea unui nou pod peste râul Moldova în apropierea comunei pe care o păstorește, investiție al cărei beneficiar este Consiliului Județean Suceava.

Podul care asigură traversarea peste râul Moldova a DJ 209A la km 23+744 spre Mălini, va avea o lungime de 263 de metri,  o lățime de 6,8 metri și va dispune de trotuare de 0,9 metri lățime și de parapet metalic. Infrasctructura va fi  alcătuită de 12 pile și doi culei din beton armat. Pilele vor avea secțiunea trapezoidală având grosimea la bază de 1,5 metri și la partea superioară de un metru.

„Noul pod va fi construit mai la vale de actualul pod care se află într-o stare de uzură avansată. Vechiul pod a fost ridicat în anul 1912 de către o firmă austriacă cu muncitori italieni. Expertiza tehnică efectuată în anul 2017 a dat două variante și anume înlocuirea podului existent și execuția unui pod nou lângă cel existent concomitent cu reabilitarea celui existent astfel încât fiecare pod să fie utilizat pentru mersul într-o singură direcție. Sunt foarte mulțumit că se face această investiție pentru că era un pod mult așteptat”, a declarat Gheorghe Fron.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.