Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, anunță că, de curând, a semnat încă un contract de finanțare pentru un proiect în valoare de 2.929.006,50 lei, finanțare europeană nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Este vorba despre proiectul „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în municipiul Câmpulung Moldovenesc – Apel proiect: I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC ”.
„Sistemul Inteligent de Management Urban propus va fi unul modern, dotat cu un sistem de supraveghere asupra traficului rutier și cu mobilier urban inteligent, acestea fiind dedicate informării călătorilor, inclusiv adăposturi și stații ce vor deservi la îmbarcarea și debarcarea călătorilor. Soluțiile tehnice propuse vor asigura un acces mai ușor al persoanelor la furnizorii locali de servicii, la locul de muncă sau la alte zone de interes, vor determina scăderea timpilor de deplasare și a costurilor de transport, reducerea poluării și a consumului de energie”, a spus primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură. 
Edilul a adăugat că implementarea unui sistem integrat și adaptiv de management al traficului rutier va contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și va susține dezvoltarea viitoare a municipiului Câmpulung Moldovenesc.
Totodată, prin acest proiect este prevăzută și realizarea unui dispecerat unic prin intermediul unei platforme informatice ce va integra cele 2 subsisteme, respectiv cel de control al traficului, monitorizare video a traficului, comunicații, gestionare și analiză inteligentă trafic urban și cel de mobilier urban inteligent, inclusiv semnalizatoare cu mesaje dinamice, panouri de informare a călătorilor.
De altfel, vor fi achiziționate sisteme de avertizare privind adaptarea vitezei, sisteme de siguranță pentru zona cu lucrări și un sistem de semafoare interconectate. Tot prin intermediul acestei investiții se va face dotarea și funcționarea centrului de control al traficului, dar și monitorizarea timpilor de călătorie și a vitezei. 
„Vom achiziționa și sisteme de cântărire în mișcare, semnalizatoare cu mesaje dinamice, un planificator de călătorii pentru transportul public, sisteme integrate de informare a călătorilor, sisteme de informare a participanților la trafic și va fi realizat un semnal prioritar pentru circulația vehiculelor de urgență”, a adăugat Mihăiță Negură.
Edilul a precizat că perioada de implementare este de 40 luni de la data semnării contractului de finanțare.
Trebuie precizat că la nivelul UAT Municipiul Câmpulung Moldovenesc, nu există o infrastructură de tip ITS, investiția propusă este integrată și complementară cu investițiile la nivel local, precum și cu investițiile promovate de UAT Municipiul Câmpulung Moldovenesc și este în concordanță cu Strategia de dezvoltare urbană 2021 – 2021 și Planul de mobilitate urbană durabilă a municipiului Câmpulung Moldovenesc, care se încadrează în viziunea asupra dezvoltării durabile pe termen mediu și lung.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.