O investiție deosebit de importantă pentru Coșna, comună aflată în continuă dezvoltare, are în vedere reabilitarea rețelei de iluminat public și se află în plină desfășurare.

Investiția presupune achiziția de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente și montarea aparatelor pe stâlpii și consolele existente, cât și montarea de console pentru stâlpii care în acest moment nu sunt echipați cu aparate de iluminat.

Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public reprezintă un obiectiv important pentru administrația locală. Această investiție va spori securitatea, siguranța și confortul cetățenilor pe timp de noapte, va reduce consumul de energie electrică, dar și emisiile de gază cu efect de seră”, a declarat primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.

În cifre, ambițiosul proiect al autorităților din Coșna presupune demontarea a 350 de aparate de iluminat existente, montarea a 350 de aparate de iluminat echipate cu surse LED, montarea a 75 de aparate de iluminat tip AIL 1 și alimentarea la rețeaua aferentă, montarea a 275 de aparate de iluminat tip AIL 2 și alimentarea la rețeaua aferentă, dar și montarea a 350 de console zincate.

Acest proiect este în plină desfășurare. Ne dorim ca străzile din comună să fie iluminate adecvat. Astfel, am înlocuit aproximativ jumătate din aparatele vechi cu aparatele LED și pot spune că astfel vom putea limita poluarea luminoasă realizând un iluminat de calitate, în sensul dirijării luminii doar spre locul în care este necesară și doar acolo unde este dorită”, a precizat primarul Gavril Pardău.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 317.200 lei, fără TVA, banii provenind din bugetul local.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.