Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, în parteneriat cu alte trei universități din regiunea de Nord Est, a demarat un nou proiect POSDRU, proiect ce vizează în principal adaptarea și îmbunătățirea programelor de licență și master din domeniul Inginerie Electrică și Telecomunicații, Calculatoare și Tehnologia Informației.

Coordonatorul întregului proiect este Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, tot prin intermediul acestei inițiative dorindu-se  a se realiza o îmbunătățire a competențelor deţinute de către proaspeţii absolvenţi IT, pentru corelarea acestora cu specificul pieței regionale de forță de muncă. Proiectul este cofinanţat de Fondul Social European, suma nerambursabilă fiind de 2.127.947 lei. Grupul ţintă al proiectului cuprinde 700 de studenţi la licenţă şi master, studenţi ce vor primi câte 800 de lei în cazul în care îşi vor dori să efectueze practică la una dintre companiile IT&C.

„Prin acest proiect, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava are în vedere dezvoltarea programelor de master de Rețele de Comunicații și Calculatoare și Ştiinţa şi Ingineria Calculatoarelor și susținerea masteranzilor și a studenților din ciclul de licență interesați de aceste domenii”, a declarat prof. univ .dr. Mihai Dimian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.