Miercuri, 20.05.2020, orele 18:00, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, în timp ce desfășura activități specifice pe linie de silvicultură în baza Planului de acțiune întocmit la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării și comercializării materialului lemnos, au oprit pentru control pe DC 44 Voivodeasa de pe raza comunei Sucevița, sat Voivodeasa, autoutilitara marca Ford Transit încărcată cu material lemnos.

S-a constatat că autoutilitara era condusă de S. Dumitru de 26 ani din comuna Sucevița, sat Voievodeasa, care a prezentat pentru control documentele personale, cele ale autoutilitarei, fără însă a prezenta documente de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Întrucât conducătorul auto a transportat materialul lemnos fără a deține aviz de însoțire, autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare ”Atelier împletituri” Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos din autoutilitară, astfel constatându-se că în autoutilitară se afla cantitatea totală de  3,44 m.c. lemn pentru cherestea, specia molid.

Pentru aceste motive numitul S. Dumitru a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (1), din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 3,44 m.c. lemn pentru cherestea, specia molid, în valoare de 1001,04 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.