După furtunile violente care au măturat România, canicula se întoarce. Un nou val de aer fierbinte loveşte România. Meteorologii anunţă temperaturi de 38 de grade în sud-estul ţării şi disconfort termic accentuat.

Luni, 9 august, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, caniculară la amiază în regiunile sudice şi izolat în rest, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic în sud-vestul, sudul şi estul ţării şi izolat în centru.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, în nord, în est şi la munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, condiţii de grindină şi vijelii. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade pe litoral şi în nordul ţării şi 38 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade pe litoral. Noaptea, pe alocuri, va fi ceaţă, îndeosebi în depresiuni şi în regiunile nordice şi nord-estice.

În Bucureşti se anunţă deosebit de cald. Vremea va deveni caniculară la amiază şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Şi în următoarele zile, meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă în majoritatea zonelor, local caniculară în regiunile sudice. Marţi şi miercuri, probabilitatea pentru fenomene asociate instabilităţii atmosferice va fi ridicată în zonele montane şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

Marţi, meteorologii anunţă tot căldură sufocantă. Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea zonelor de câmpie şi podiş, local caniculară la amiază în regiunile sudice, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiază şi seara şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în jumătatea estică ţării, în zona de munte şi, pe arii restrânse, în rest.    Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat vor fi condiţii de grindină şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în nord şi 37…38 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 23 de grade. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, se va semnala ceaţă pe alocuri în nord-est şi în depresiuni şi izolat în rest.

În Capitală, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi la începutul nopţii, când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.