Cei mai buni pădurari din țară, dar și din Republica Moldova s-au întrecut în cunoştinţe teoretice şi practice, în cadrul unui concurs profesional cu o tradiţie îndelungată, care a avut loc anul acesta la Vatra-Dornei.

La ediţia 2016 a concursului „Cel mai bun pădurar”, au participat 45 de concurenți, câștigătorii fazelor pe cele 41 de Direcții Silvice, un reprezentant al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice și trei reprezentanți din Republica Moldova, titlul de „Cel mai bun pădurar” fiind câştigat de Cristian Hrehorciuc, de la Ocolul Silvic Pătrăuţi.

Pe locul secund s-a clasat Cătălin Chirilă, reprezentant al Direcției Silvice Galați, iar locul al treilea a fost obținut de Adrian Sârghie, reprezentant al Direcției Silvice Neamț.

cel mai bun padurar 2016

Pe o vreme capricioasă, pădurarii au avut de trecut probe practice ca monitorizează traseul masei lemnoase, de cubare și sortare în teren sau recunoaștere a speciilor forestiere, de vânat și a dăunătorilor.

 

cel mai bun padurar 2016 cel mai bun padurar 2016 cel mai bun padurar 2016 cel mai bun padurar 2016

„Colegii noștri au susținut, timp de trei zile, în perioada 12 – 14 octombrie probele scrise și probele practice, precum cea de introducere a datelor în aplicația SUMAL, care monitorizează traseul masei lemnoase, de cubare și sortare în teren, în Ocolul Silvic Dorna Candrenilor, cea de recunoaștere a speciilor forestiere, a speciilor de vânat și a dăunătorilor, dar și rezolvarea unei situații practice privind paza și integritatea fondului forestier. Prin câștigarea acestui concurs am demonstrat nivelul bun de pregătire al pădurarilor suceveni”, a  afirmat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

cel mai bun padurar 2016

Trebuie precizat faptul că, de-a lungul timpului, pădurarii suceveni au obţinut rezultate bune și foarte bune la acest concurs de testare a competențelor profesionale.
Concursul „Cel mai bun pădurar” a fost inițiat în perioada anilor ’80, în cadrul fostului Minister al Silviculturii. Acest concurs a avut ca obiectiv principal perfecționarea pregătirii profesionale a acestei categorii de personal silvic care a deținut, dintotdeauna, ponderea cea mai mare în structura de personal a sectorului silvic.

dsc00136 dsc00130 cel mai bun padurar 2016

Pădurarii au fost răsplătiți cu diplome, premii din partea Regiei Naționale a Pădurilor –Romsilva, dar și a sponsorilor tradiționali ai concursurlui HUSQVARNA și STHIL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.