Săptămânile trecute primarul anunța că, după o discuție cu cei de la E-on Gaz, lucrurile au intrat în linie dreaptă pentru alimentarea cu gaze naturale a caselor din Burdujeni-Sat.

La vremea respectivă anunța necesitatea unui studiu pentru a vedea câți suceveni din zonă vor să fie racordați la viitoarea rețea de alimentare cu gaz. Iată că astăzi anunță că, în cel mai scurt timp, se va începe chestionarea populației cu privire la acest subiect.

„De săptămâna viitoare vom începe chestionarea populației din Burdujeni-Sat, privind racordarea la gaz metan. Am avut săptămâna trecută o discuție cu directorul E-on Gaz de la Târgu Mureș, vom avea chestionarul făcut de primărie, vor fi întrebări simple de identificare a locuinței, dacă doresc să se racordeze la gaz metan pe centrală, pe aragaz sau la sobele de încălzit. Vor fi două echipe din partea primăriei, vom anunța cetățenii din Burdujeni-Sat pentru că vrem ca, în maxim 10 zile, să facem aceste chestionare pentru că ele sunt foarte importante și vrem să le transmitem la E-on Distribuție Gaz România pentru întocmirea studiului de eficiență energetică pe care trebuie să îl facă, în funcție de operator”, anunță primarul Ion Lungu.

Cu alte cuvinte, sucevenii din Burdujeni-Sat ar trebui să fie acasă săptămânile ce urmează pentru a putea răspunde întrebărilor funcționarilor publici. În funcție de răspunsul acestora, contractul de colaborare va putea fi încheiat, după ce și operatorul își va face propriul studiu de eficiență.

„În funcție de asta, vom stabili colaborarea dintre primărie și operator. Eu sper ca în perioada cea mai scurtă de timp să putem încheia acel contract din nou, acel protocol de colaborare între E-on Gaz și primăria municipiului Suceava și să aducem gaz metan în Burdujeni-Sat și în cartierul Dealul Mănăstirii, în așa fel încât să putem să ne ținem de cuvânt față de oameni  cu ceva ce am promis deja de multă vreme. Chiar dacă este mai scump, gazul metan înseamnă civilizație și oamenii vor putea alege singuri ce anume să racordeze la gaz metan”, conchide edilul.

Rămâne de văzut dacă cei din Burdujeni-Sat și Dealul Mănăstirii vor avea gaz metan în iarna ce vine, ori măcar în anul ce urmează pentru că lucrurile nu vor avansa chiar atât de repede pe cât ne-am dori noi, cetățenii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.