Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că în scurt timp va deveni funcțional laboratorul pentru teste Covid-19 de la Spitalul Județean Suceava, realizat în partenriat cu Universitatea Ștefan cel Mare.

Împreună construim un zid împotriva COVID-19. Parteneriatul, oferirea ajutorului și conduita umană reprezintă rețeta prin care putem depăși această criză care ne afectează județul. Laboratorul pentru analiza SARS-CoV-2, înființat de Spitalul Județean Suceava  în colaborare cu Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, deține linia completă de echipamente pentru detecția virusului în probele recoltate.

În scurt timp, după efectuarea testelor de certificare a rezultatelor, acest laborator va deveni funcțional și vom crește capacitatea de testare. Este dovada clară că doar împreună putem să venim în ajutorul sucevenilor și al românilor.

Mulțumim medicilor și tuturor celor care, în aceste momente grele, sunt în linia întâi”, a declarat Alexandru Moldovan.

One Response

  1. Popescu

    Domnule Manager ma tot gândeam toate Dr de pe secție Boli Infecțioase sunt declarate contact asimtomatic ,simtomatic ,nu stiu ….Dar ce ma derutează sunt asistente infirmiere care in tot aceasta perioada au fost non stop lângă patul bolnavului, chiar m-ai multe ore decât prevedea programul si echipament sumar…pe ele cine le-a protejat Dumnezeu

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.