Sâmbătă, 27 martie, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe Cosmin B., de 31 de ani, reprezentantul SC Cos – Brad SRL Voievodeasa, comuna Sucevița, pentru săvârșirea infracțiunii de „instigare la sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri”. Bărbatul a fost introdus în Arestul IPJ Suceava.

Anchetatorii au stabilit că, la data de 29 noiembrie 2021, bărbatul i-a promis o sumă de bani, pe care i-a oferit-o, la data de 30 noiembrie 2021, lui Nicolai T. pentru a distruge cinci rondele prelevate de la buștenii proveniți de la o tăiere ilegală de arbori.

La data de 27 noiembrie 2021, în jurul orei 15.00, polițiștii au fost informați că pe raza comunei Moldovița circulă spre comuna Vatra Moldoviței un TIR cu remorcă cu ajutorul cărora se efectuează un transport ilegal de lemne.

După inventarierea materialului lemnos, au fost decupate cinci calote de la piesele transportate în vehiculul respectiv pentru compararea acestora cu cioatele existente în teren.

La finalizarea activităților din teren cele cinci calote material lemnos au fost lăsate în custodia Depozitului Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolul Silvic Vama, locul depozitării fiind supravegheat video.

Ulterior, Ocolul Silvic Vama le-a transmis polițiștilor că, în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, la datele de 29 noiembrie 2021 şi 1 decembrie 2021, s-a constatat faptul că unele persoane care au participat la cercetarea la faţa locului, precum şi Nicolai T., din comuna Vatra Moldoviţei, au deteriorat cele cinci rondele prelevate de la lemnele confiscate.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri”.

Din imaginile înregistrate de camera de supraveghere din curtea Depozitului de Buşteni Dragoşa, se poate observa cum la data de 1 decembrie 2021, Nicolai T. a distrus cele cinci rondele prelevate de la buştenii indisponibilizați de la SC COS-BRAD SRL, iniţial izbind cu putere una dintre rondele de pământ, iar apoi cu ajutorul unui utilaj TAF, trecând de mai multe ori înainte şi înapoi cu utilajul peste acestea şi apăsându-le cu lama utilajului, cu intenţia clară de a le distruge.

La data de 25 martie 2022, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.