Una dintre cele mai reușite lucrări de infrastructură rutieră din județ a fost inaugurată la începutul lunii iulie în comuna suceveană Vatra Moldoviței.

Este vorba despre proiectul „Construire drum, pod și apărări de maluri pe râul Moldovița în comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava”, care a fost finanţat prin PNDL, valoarea totală a investiției fiind de 6.670.934,12lei.

Noul pod are o lungime de 126,90 de metri, are două benzi de circulaţie cu o lăţime de 5 m și trotuare pentru circulaţia pietonală . Tot în cadrul proiectului au fost executate lucrări de apărări de maluri pe o lungime totală de 1020 ml, asfaltare drum de legătură cu Drum Comunal – 181 ml, pietruire drum de legătură cu DC Scauiele (Izvor) – 635 ml și  au fost construite și 4 podețe.

 

Proiectul, singurul de această anvergură din județ, răspunde, astfel, exact nevoilor localnicilor din această zonă.

„Noul pod reprezintă un tronson de legătură  în infrastructura locală ce facilitează accesul cetățenilor către zona <<Dealul Vasile>> și favorizează, în același timp, circulația agricolă între satul Paltinu și Valea Stânei. A fost un proiect amplu, extrem de așteptat și dorit de cetățeni, însă nu este singurul de acest fel, în prezent, la nivelul administraţiei publice aflându-se în stadiul de proiectare alte 12 poduri”, au transmis reprezentanții administrației publice locale din comuna Vatra Moldoviței.

La recepția lucrărilor au participat reprezentanți din partea ISC Suceava, SGA Suceava, un reprezentant din partea proiectantului, un reprezentant din partea executantului, dirigintele de șantier și specialiști și reprezentanți ai Primăriei comunei Vatra Moldoviței.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.