Un pod distrus de inundațiile din anul 2008 ce deservește aproximativ 30 de gospodării și 26 de pensiuni din comuna suceveană Mănăstirea Humorului este reabilitat anul acesta. Primarul Viorel Croitoru a înțeles nevoile oamenilor din zona respectivă și, cu bani de la bugetul local, a demarat investiția, care, după finalizare, va înlocui vechiul pod „provizoriu” de lemn cu unul trainic din beton.

Podul de peste pârâul Lunga are o deschidere de 22 de metri, iar valoarea lucrărilor se ridică la peste 1,7 milioane de lei. Primarul Viorel Croitoru a precizat că, în cadrul aceluiași proiect, vor fi realizate și apărări de maluri, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de aproximativ trei luni.

„Comuna Mănăstirea Humorului este una turistică și nu putem să nu fim atenți la nevoile antreprenorilor. Era inadmisibil ca autocarele pline cu zeci de turiști să mai treacă pe acel pod din lemn. La acest proiect lucrăm de ceva timp, însă am avut și contestații la licitație și abia de curând am reușit să semnăm contractul. Sperăm ca, rând pe rând, să putem să rezolvăm problemele cu care se confruntă oamenii din comună, astfel încât într-un viitor nu foarte îndepărtat să se vorbească doar la superlativ de Mănăstirea Humorului”, a declarat primarul comunei Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru.

Edilul a adăugat că alte trei poduri din comună vor suferi reparații capitale anul acesta, întrucât nevoia refacerii acestora este una stringentă.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.