Primarul comunei Pietroșița, din Dâmbovița, și-a oferit singur distincția de cetățean de onoare al localității pe care o conduce. La ceremonia organizată cu fast în comuna Pietroșița, acesta a acordat aceeași distincție și senatorului PSD Adrian Țuțuianu și tenorul Florin Georgescu.

Edilul Ion Dicu a declarat că decizia a fost luată de Consiliul Local în luna aprilie, el primind această distincție pentru tot ceea ce a realizat în comună în ultimii 15 ani.
În şedinţa de Consiliul Local din aprilie acest an s-a aprobat diploma de cetăţean de onoare pentru trei persoane între care şi eu. Este vorba de senatorul Adrian Ţuţuianu şi de tenorul Florin Georgescu, fiul al comunei. Hotărârea a fost aprobată în unaniminate, iar Consiliul Local este format din consilieri PSD şi PNL. A fost hotărâre de Consiliu, a fost la Prefectură şi totul s-a desfăşurat conform legii. Nu se poate ca o diplomă de cetăţean de onoare să ţi-o dai singur, nu există aşa ceva. Noi am organizat ziua comunei Pietroşiţa în acest an Centenar, nu o mai organizasem de cinci ani. Consiliul Local a aprobat bugetul şi a fost o şedinţă festivă de deschidere a zilei comunei şi s-au înmânat aceste diplome, trei machete şi trei trofee onorifice, fără niciun fel de foloase materiale, băneşti sau terenuri de casă”, a declarat primarul.

El s-a arătat vădit emoționat de această distincție, care i-a fost înmânată, conform spuselor sale, de către viceprimarul localității: „Mi s-a înmânat de domnul viceprimar, că aşa a fost protocolul. Evident că în acel moment am vărsat câteva lacrimi, am avut emoţii. E ceva normal, firesc, o dată în viaţă”.
Sunt primar din 2003, sunt la al cincilea mandat, am fost cel mai tânăr primar din România la acea vreme şi Consiliul Local a hotărât că merit pentru tot ce am făcut în comună. Este o comună cu buget mic, dar care s-a dezvoltat. Şi ei au considerat că merit acest titlu onorific”, a mai susținut primarul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.