Tiberius Brădățan, candidat PSD la Primăria SuceavaPreşedintele organizaţiei municipale Suceava a PSD, senatorul PSD, Ovidiu Donțu, a organizat o întrunire de lucru, care a avut ca temă „Obiectivele Partidului Social Democrat pentru Zona Metropolitană Suceava”. La această întâlnire au participat și consilierul local Tiberius Brădățan, care este și candidatul partidului la Primăria Suceava, consilierul local independent Vasile Mocanu, consilierul județean, Niculai Bosancu, responsabilul partidului pe colegiul electoral 2, precum și primarii din unele localităţi plasate în jurul municipiului reşedinţă de judeţ. Excepție a făcut comuna Șcheia, unde, se pare că, locuitorii au fost dezinformați. Acestora li s-a spus că acest proiect ar presupune și majorarea taxelor și impozitelor, lucru neadevărat.

„Dacă dăm o simplă căutare pe Google, aflăm că, încă din anul 2008, PDL-ul și-a propus să atragă fonduri europene, pentru această Zonă Metropolitană. Bilanțul pe care suntem astăzi să-l constatăm înseamnă zero fonduri atrase. Tocmai de asta, noi ne-am propus să schimbăm liderul, să-l rugăm pe doctorul Brădățan să preia acest proiect și să acționăm unitar pentru ca, pe perioada de programare a fondurilor europene, să reușim să atragem bani pentru această zonă de tip mitopolitan din jurul Sucevei. Înțeleg că, din 6 miliarde de euro, 2.3 miliarde sunt pentru dezvoltare de acest tip”, a spus senatorul Ovidiu Donțu.

 

Brădățan, candidat la Primăria Suceava: „Eu nu pot concepe ca Suceava să crească singură, să se dezvolte fără localităţile din jur”

La rândul său, candidatul PSD Tiberius Brădăţan a declarat că de opt ani de zile nu s-a făcut nimic pe zona metropolitană, membrii administrativi ai acestei zone fiind convocaţi doar atunci când au fost intrări sau plecări din componenţa zonei. „Acest concept de zonă metropolitană este un concept care presupune dezvoltarea nu doar a unei singure comunităţi, ci în jurul capitalei de judeţ, pe o rază de 30 de kilometri toate localităţile să crească, să se dezvolte într-un proiect integrat. Există o strategie, dar nu a fost folosită. De ce să facem o strategie şi de opt ani de zile să nu se facă nimic? În Consiliul Local Suceava am fost chemaţi de câteva ori doar să constatăm dacă unii mai intră în zona metropolitană iar alţii părăsesc zona metropolitană. Cred că este timpul să profităm de ceea ce ne oferă UE prin POR 2014-2020 pentru că prin unirea forţelor, prin acest concept de unitate zona metropolitană având un număr mai mare de locuitori noi putem obţine un punctaj mai bun la atragerea de fonduri”, a spus Brădăţan. El a arătat că în următorii şase ani cele 15 localităţi din zona metropolitană Suceava vor găsi puncte comune şi vor promova proiecte de dezvoltare iar municipiul Suceava va ieşi din zona cenuşie în care se află. „Eu nu pot concepe ca Suceava să crească singură să se dezvolte singură fără localităţile din jur. Nu are sens să avem secolul zborurilor spaţiale la Suceava şi un secol al evului mediu în jurul Sucevei. Trebuie să ne dezvoltăm împreună. Ideea asta de unitate este cea care trebuie să ne guverneze şi atâta vreme cât sunt bani, atâta vreme cât vom avea voinţa necesară trebuie ca imediat ce se va finaliza acest proces electoral să şi trecem la acţiune. Acţiunea se va vedea foarte simplu prin proiectele depuse şi prezentate în mod transparent public şi având susţinerea cetăţenilor noştri. Având în cap ideea că împreună putem face mult mai multe lucruri bune pentru comunităţile noastre nu concep să nu câştigăm aceste proiecte şi să nu obţinem finanţare de la UE”, a spus Tiberius Brădăţan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.