Dumitru Nimițean este primar al comunei Ciprian Porumbescu din anul 2004, iar de atunci până astăzi, fața comunei s-a schimbat radical. Acesta a reușit să aducă multe proiecte importante pentru comunitate și poate nu e întâmplător faptul că, peste 90% dintre cetățeni spun „DA” pentru Dumitru Nimițean atunci când sunt alegeri.

Nimițean a reușit să facă dintr-o comună uitată de lume, una europeană, iar aici putem vorbi și despre drumuri modernizate, de apă și canal, de școli modernizate, dar și de multe alte proiecte la care primarul, alături de echipa sa, au muncit.

Ultima reușită a edilului din Ciprian Porumbescu este un proiect în valoare de 6 milioane de euro, acest proiect fiind singurul de acest fel din județul Suceava, dar și din Moldova.

„Eu am depus un proiect pe POCU (Programul Operațional Capital Uman), măsura 4.2, în valoare de 6 milioane de euro, și vreau să îmi felicit echipa cu care am lucrat, pe colegii din primărie, pentru că meritul le aparține și lor. N-a fost un proiect la îndemâna oricui, iar noi am obținut 92 de puncte, fiind pe locul 8 pe țară. Este un proiect social cu ajutorul căruia noi vom face 10 case pentru cei nevoiași, vom da câte 25.000 de euro pentru cei care doresc să își facă o afacere. La 40 de persoane ar trebui să le facem fântână, dar noi avem proiect cu apă și canal și vom modifica acest punct. Totodată, la 50 de persoane trebuie să le facem sobe sau să le punem centrale, 250 de persoane vor beneficia de cursuri de calificare: crescători de animale, croitori, iar 250 de copii, care se află în grupul țintă, vor primi câte 250 de lei pe lună, timp de doi ani și jumătate. Cei care vor participa la cursuri vor primi și câte o masă caldă în fiecare zi”, a declarat primarul comunei, Dumitru Nimițean.

În total, de acest proiect vor beneficia 650 de persoane, edilul urmând ca în perioada următoare să fie prezent la Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractul.