Actorul și regizorul rădăuțean Adrian Țofei a câștigat premiul special al juriului pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival în Statele Unite, pentru rolul din „Be My Cat: A Film for Anne”, primul film horror found footage românesc. 

Adrian Țofei este de asemenea regizorul, producătorul și autorul scenariului filmului, selectat la Nashville Film Festival în premieră nord-americană alături de 7 alte filme în competiția Graveyard Shift pentru marele premiu al juriului, din peste 1.200 de filme de lung-metraj înscrise. Festivalul este unul dintre cele mai importante din Statele Unite, cea de-a 47-a ediție de anul acesta desfășurându-se în perioada 14-23 Aprilie. Numeroase filme selectate în edițiile anterioare au fost ulterior nominalizate la premiile Oscar.

Potrivit unui postări pe pagina sa Facebook, Adrian Țofei a lucrat timp de 5 ani la rolul din „Be My Cat: A Film for Anne”, încercând să creeze circumstanțele care să ducă la momente de viață autentice și paradoxale cu care spectatorii să poată empatiza. El a mulțumit juriului pentru recunoașterea muncii sale, dar și profesorilor de actorie din facultate.

Filmările s-au realizat la Rădăuți în 2014, distribuția fiind completată de actrițele Sonia Teodoriu, Florentina Hariton și Alexandra Stroe. A avut premiera mondială pe 1 Martie 2015 la festivalul internațional de film Fantasporto din Portugalia, urmând selecții la numeroase alte festivaluri internaționale precum TIFF (în competiție pentru cel mai bun film românesc de lung-metraj) și A Night of Horror în Sydney, Australia, unde a câștigat marele premiu pentru cel mai bun film. Publicația americană Dread Central l-a numit „potențial revoluționar”, iar Audiences Everywhere l-a inclus în top 100 cele mai bune filme horror de după 2000 și top 10 filme horror din 2015. Următoarea premieră va fi cea din Austria la festivalul Fright Nights din Viena, pe 10 Mai, unde este din nou nominalizat pentru cel mai bun film.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.