Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă (AJOFM) Suceava are acțiuni de informare, în special la locurile de cazare, pentru a le oferi refugiaților informații cu privire la oferta locurilor de muncă.

Președintele Flutur a spus că în Suceava există o oferă consistentă în domeniul industriei hoteliere HoReCa, dar și în alte meserii precum  instalator, electrician sau  mecanic.

Refugiaților li se aduc la cunoștință și recentele prevederi legislative și că au dreptul de a beneficia la un loc de muncă 12 luni cu posibilitate de prelungire 6 luni, iar celor care nu au documente justificative de studii li se poate recunoaște dreptul de a munci în majoritatea domeniilor prin declarații pe proprie răspundere, cu o serie de excepții, cum ar fi sănătatea.

Gheorghe Flutur a mai spus că în aceste zile un violonist din Kiev s-a prezentat la CJ Suceava, pentru a evolua în cadrul Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” și a precizat că au început recrutările pentru șoferi și pentru domeniul hotelier.

„Refugiaților care doresc să lucreze în județul Suceava și care nu vorbesc limba română le-am explicat că există probabilitate mare de a găsi printre colegii de la locul de muncă persoane care cunosc limba ucraineană. Scopul nostru este să îi ajutăm pe refugiați și, acolo unde doresc, să le oferim un loc de muncă, iar copiilor posibilitatea de a merge la școală”, a spus Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.