Duminică,  14.03.2021, în jurul orelor 17.05, echipajul de poliție din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe Drumul Forestier Sălătruc, din satul Molid, com. Vama, U. Sandu, de 40 de ani, fiind în stare de ebrietate, în timp ce conducea autoturismul sau a intrat în coliziune ușoară cu un alt autoturism și face scandal. Echipajul de poliție, cunoscând faptul că U. Sandu este recalcitrant, fiind liberat recent din penitenciar după ce a executat o pedeapsă privativă de libertate, a solicitat sprijin unui alt echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, care se afla în apropiere întrucât se întorcea dintr-o misiune de depunere în arest a unei persoane reținute.

Cei patru polițiști s-au deplasat la locul evenimentului. U. Sandu, la vederea lucrătorilor de poliție a devenit recalcitrant, împingându-l pe primul polițist și lovind oglinda autospecialei de poliție și adresându-le totodată și amenințări cu moartea și cu acte de violență.

Lucrătorii de poliție au reușit să-l imobilizeze pe U. Sandu conducându-l la sediul poliției.

A fost informat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc care a dispus efectuarea de cercetări cu privire la infracțiunea de „ultraj”, pe bază de delegare.

            Actele de urmărire penală au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, procuror de caz dispunând punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul U. Sandu și reținerea acestuia pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, amenințare și distrugere, urmând ca la 15.03.2021 să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Inculpatul a fost reținut începând cu ora 22.00 fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

Pentru a controla comportamentul violent al inculpatului, paza acestuia a fost asigurată de o grupă a S.A.S.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.