Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fântânele, au intervenit cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Liviu A.Z., din satul Stamate, comuna Fântânele.

La sosirea echipajelor ardeau anexele gospodăreşti, existând pericol de propagare la casa de locuit (P+1+M). Incendiul a fost anunţat la ora 4:26 şi lichidat la ora 7:00.

Au ars depozitul de furaje, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, acoperişul adăpostului de animale pe 30 de metri pătraţi, bucătăria de vară pe 27 de metri pătraţi, 1.000 de kilograme de fân, 10.000 de kilograme de porumb, 3 metri cubi de lemn de foc şi 1.000 de kilograme de plante furajere.

Flăcările au degradat 5 metri pătraţi din acoperişul casei, 4 geamuri termopan şi izolaţia termică, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul produs la un conductor electric improvizat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat locuinţa proprietarului, cu bunurile aferente”, informează reprezentanții ISU.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.