În ziua de 09 iunie a.c., în localitatea Boroaia s-a desfășurat simpozionul intitulat „UN SECOL DE VIBRAȚIE ROMÂNEASCĂ. BOROAIA 1918-2018” în cadrul căruia a participat comandantul școlii colonel Postelnicu Ionel, locotenet-colonel dr. Nuțu Ilie, cpt. Monoranu Gheorghiță și un grup de elevi din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.


În cadrul acestui simpozion au fost susținute prelegeri despre semnificația anului 1918 în istoria poporului român. Totodată au fost aduse în atenția publicului cele mai noi cercetări legate de evenimente, acțiuni și personalități militare care s-au remarcat în primul război mondial din localitatea Boroaia, mun. Fălticeni.


Locotenet – colonel dr. Nuțu Ilie a prezentat o expunere cu tema “O sută de ani de viață militară la Fălticeni”. Materialul a surprins o incursiune în timp de la înființarea Regimentului 16 Dorobați 1 martie 1917 și până la înființarea Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni 1 noiembrie 2008. S-a pus accent pe contribuția Regimentului 16 Dorobați (în a cărei cazarmă școala noastră funcționează) la realizarea visului milinar al poporului român, Unirea de la 1 Decembrie 1918.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.