Ion Drăgușanul: un neica-nimeni

ion dragusanul 40.1

Pe şmecheraşul Drăgușanul din imaginea de mai sus ni-l amintim vag, de pe vremea când făcea spume la gură, cădea în epilepsie emoţională şi lingea abundent dosul eşecurilor electorale ale lui Ghiorghi Cornia, Sandu Alecu ori Gavril Mârza Clic AICI! sau AICI! sau AICI! Acum, e om nou şi patriot, a intrat în gaşca altui bicisnic, ăla de îşi “spune Zeus”, când Gheorghiţă când George ori Ghitză şi nu mai ştiu cum, deşi nu crease nimic, dar bătuse toba în Cetate – ”La Suceava în Cetate”, prima dată, prin august 2008. Ăsta, de mai sus, de-abia acum constituie, pe banii dumneavoastră, “redacţia privată” a poliloghiei cultului rock “fundația Bucovina Viitoare BRC 2021-2022 și următorii”, aceeaşi echipă de vag alfabetizaţi tipărind, tot pe banii dumneavoastră, “Cântecele Despovărării”, o porcărioară agramată prefațată ca fiind“cântecele edecarilor de umbre, drept închinare și drept revoltă existențială” (mai aveţi nevoie de altă probă de agramatism-sociopath?), cum se titrează în moţul paginii, înaintea altei probe de nătângeală: “...am scris o carte de poezie, premeditată drept carte”.

ion dragusanul 40.2

“Cartea” tipărită din banii contribuabililor “judeţului Suceava”

Nu ştim ce relaţii au patronii-autorii reali (fiul şi domnul D?) ai celor două făcături culturale (operă plagiată și site), care primesc de la CJ Suceava aproape 1,6 milioane de Euro, başca alte miliarde de lei, de la Primării şi de la Muzeul Bucovinei, aşa cum nu ştim cine stă în spatele grupărilor infracționale din Suceava-Cluj, Drăgușanul Machines şi Lună Micuță Click AICI!, care sunt, în realitate, una singură. Dar prin aceste două grupări, fără antecedente şi eficienţă muzicală notabilă, care n-au plătit, mai niciodată, un leu la bugetul de stat, un şmecher fură, pur şi simplu, cotă din 1,6 milioane de euro de la buget (CJ, Muzeu, Primăriile SV, Vatra Dornei, Berchișești, s.a.m.d.):

 

ion dragusanul 40.3

Spălătorii de bani negri, sub formă de cultură

Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi câteva Primării au site-uri proprii și bune de adunat electori, bine administrate (Primăriile au şi câteva publicaţii remarcabile; Consiliul Judeţean editează o puzderie de albume, broşuri şi pliante publicitar-culturale), aşa că rămâne de neînţeles faptul că au decis, in corpore, să bage sume uriaşe în niște găselniţe culturale pe persoană fizică, prin care se adună bani negri, în nu ştiu care scop.

site CJ evenimente

Site-ul Consiliului Judeţean Suceava

site muzeu

Site-ul Muzeul Bucovinei

Pe site-urile CJ, Primăriilor şi Muzeului Bucovinei există anunţuri şi informaţii eficiente, pe care cei interesaţi doar pe aceste site-uri instituţionale le caută. Pe site-ul “dragusanul.ro” şi în “OPERA plagiată”, “informaţiile culturale” şi anunţurile sunt precum cele, “de mârșav fake”, din imaginile de mai jos:

decaderea sucevei 2

Cultura mare a CJ Suceava (patrimoniul)

ion dragusanul berchisesti

Dragusanul.ro: Cultura Primăriei Berchișești. De luat banul și papa bun la fraieri

dragusanul emil ursu 1

Dragusanul.ro: Cultura Muzeului Bucovinei. De pupat la dos

În vreme ce cultura profesionistă a Sucevei, constituită, în timp, pe bani proprii, se popularizează gratuit, amplu şi convingător, Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei și câteva Primării – sunt instituţiile publice care deversează cotă din 1,6 milioane de euro din impozitele dumneavoastră în buzunarele unor speculanți. Nu e treaba noastră să ştim cine sunt fiul şi domnul D., care s-ar afla în spatele acestor ticăloşii, iar lingăii-aplaudaci folosiţi drept instrumente nu ne interesează. Pot să se joace de-a culturalizații, deşi nu sunt, şi “Ghitză Flutur”, şi Andy Drogangiul şi tot neamul lor, dar ar trebui să conştientizeze că fac parte dintr-o fraudă sfidătoare, din care se aleg cu firimituri, în detrimentul culturii profesioniste din judeţul Suceava: ”Direcția județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu”, “Uniunea Scriitorilor din România”, “Teatrul Matei Vișniec”, “Muzeul Bucovinei” & restul, ”Ansamblul Artistic Ciprian Porumbescu”, ”Centrul Cultural” Siret, Gura Humorului și Vatra Dornei, şi cam atât.

Materialul de până aici a fost o replică fidelă a ”capodoperei” lui Ion Drăgușanul din articolul Click AICI! Un ziar şi o televiziune, pe banii dumneavoastră!doar că, abia acum, avem personajele corecte.

 

Radu Bercea 5

Urma alege, ce ai semănat vei culege… zicea Maestrul Radu Bercea în 2014

Ieri l-am așteptat pe LAȘUL Ion Drăgușanul în cadrul unei emisiuni televizate, transmise LIVE, la un post regional din Suceava. În cursul săptămânii trecute l-am invitat pentru a-și exprima un punct de vedere, un drept la replică, adică exact ceea ce nu a făcut ne-ziaristul cu cei pe care i-a defăimat în decursul timpului, în întreaga sa carieră de Mercenar Negru al presei și culturii sucevene.

mailuri de INVITATIE

INVITAȚIE Ion Drăgușanul și ADRESĂ către managerul Sorin FILIP

Ieri am obținut dovada supremă a LAȘITĂȚII impostorului Ion Drăgușanul. Și nu numai a lui, ci și a managerului Sorin Filip, cel mai slab manager din istoria Centrului Cultural Bucovina. Filip este în fața lui Drăgușanul ca un miel la tăiere, abătut și supus, precum este dealtfel și după ce pășește pragul CJ Suceava. Ce să faci dacă a început să iubească prea mult arginții, deși vorba i se-ndulcește, musca se mărește, iar inima îi îngheță pe zi ce trece, precum impostorului! Însă, nici unul dintre cei doi nu s-a sinchisit să răspundă solicitărilor noastre, probabil așteaptând un termen de 30 de zile datorită ”complexității” juridice.

Jenant! Foarte jenant pentru cei care se consideră a fi primele valori integre ale culturii bucovinene. Prin acest ”silenzio stampa” față de presă, noi ne-am clarificat cine mai trebuie să meargă la PUȘCĂRIE, de mână cu impostorul Ion Drăgușanul, și deși eram convinși de acest lucru de mai demult, totuși, nu am făcut, până acum, niciun demers legal în acest sens, decât puțină caterincă pe site. Filip confundă instituția publică cu propriul taraf sau band comercial sau cum s-o fi chemând…

”Oricum, azi este sărbătoare.
Ne primenim, ne-nviorăm.
Ne pregătim pentru zile cu soare
Și de mizerii ne curățăm.”

Mai jos, vă oferim datele de contact ale ”valorilor” culturii sucevene, dar folosiți-le doar dacă aveți de organizat evenimente pe care le doriți decontate din banul public, sub egida și întru finanțarea CCB și CJ Suceava, evenimente pe care să le încadrați la cultură bucovineană: nunți în Bucovina, botezuri, ”pertractări” politice, paranghelii festive cu catering tradițional, cazări de oaspeți ori invitați, deplasări decontate, amor la serviciu, cărți și expoziții plagiate, falsuri ordinare, mistificări de istorie, festivaluri personale cu drogangii, etc. În rest, să nu sperați că veți primi vreun răspuns legal… de la acest manager de carton, răsplătit de PDL-PNL cu o sinecură bănoasă de peste 100 milioane lei vechi lunar și posibilitatea de a-și ridica ilegal veniturile, cum nici nu vă închipuiți. Dar se va afla, de la noi…

ccb drag CONTACT

”Las-o, Ionică, baltă,
Că deja e lată-lată,
Prost cum ești, tu te scufunzi
Cu cât vrei să te ascunzi.”

Iată și un fragment din emisiunea din 08.03.2021, ora 20,00, în care l-am avut invitat pe lașul turnător la DNA și restul parchetelor (curând, veți vedea și ce declară acest înfăptuitor în justiție despre colegi și șefi…), pe cel mai mare impostor cu potențial infracțional, de la începutul mileniului 3, d. Hr, din Bukowina lui Invers.

„Nu există nici o limită la ce-aș putea să fac
Au trecut atâția ani, lecția o am în cap,
Și sunt câteva treburi ce s-au schimbat în CCB
Dar băieții sunt la fel, rechinii ies ca la apel:
Tot după bani, după ce le trebuie
Câțiva dintre ei știu când să tragă linie.
Fiindcă scopul de a face bani aici nu s-a schimbat
Dar metoda de a face bani a evoluat și s-au afiliat
La firme, organizații, internet.
Tehnica a ajuns să fie cea care face diferența!”

Radu Bercea 4

Fotografia zilei – Baronul Centrului Cultural Bucovina, Ion Drăgușanul, la 67 de ani.

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

→ Reamintim că articolele din rubrica ”Bukowina lui Invers” a Ziarul Dukatul Bukowina nu se adresează tuturor inculților și impostorilor, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul imediat ce începeți să constatați că sunteți manipulați ori vă izbiți frontal de un material prea minor pentru Dvs. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi!

Pentru cei care cred că suntem niște impostori mediatici Click AICI!, pigmei ne-jurnalişti care se nutresc cu banii altora, şmecheri vag alfabetizaţi în pseudo-studii superioare, slugoi nepricopsiți, ratați ai Sucevei ori pleava submediocrităţii sucevene, și vor să pună mâna pe bardă, deranjați fiind, de ceea ce apare pe un amărât de site pe care nu-l citește nimeni Click AICI!, vă informăm:

 • Ziarul Ducatul Bukowina (departament a SuceavaLIVE) invită toate persoanele care apar în materialele noastre de investigații să trimită un drept la replică ori puncte de vedere la sediul redacției sau pe adresa de mail ducatulbukowina@gmail.com în cazul în care consideră că anumite aspecte referitoare la domniile lor nu sunt adevărate ori conforme cu realitatea.
 • Pentru încurajarea și stimularea schimbului de opinii cu persoanele supuse investigațiilor noastre jurnalistice, vă anunțăm pe această cale că, dacă considerați necesar a avea un drept la replică transmis live, ne-am rezervat și spațiu de emisie la un post regional de televiziune, în zilele de luni și joi în intervalul orar 20,00-21,30. În cadrul acestor emisiuni dedicate anchetelor noastre va participa, pe lângă moderator, și un reporter al Ziarul Ducatul Bukowina.
 • Telefon contact ZDB pentru programări în emisiuni: +40750.838.231

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers

siglă autori Bukowina lui Invers

Articol preluat din Ziarul Ducatul Bukowina. Citește mai mult pe … Click! ZDB

25 Responses

  • ZDB

   Probabil, după toamnă, pe acest caz. Dar cercetăm și altele în paralel, va fi o continuitate de 4-5 ani la documentarea actuală existentă. Și sigur vor apărea și altele, prin extindere și verificare incrucișată.

   Răspunde
 1. NT

  Parastase în Bucovina se pot deconta? Sunt din Neamț, dar aș face la voi pomenirea după uncheșu

  Răspunde
  • Gb

   Scrie in text… citiți doar titlu și vă uitati la pozele deocheate? De aia a scazut audiența, pentru că am renuntat la colaje în favoarea colecției lui Radu Bercea. Dar stati linistiti, vom reveni la ce ne-a consacrat… Mai odihnim și noi Photoshopul. E bun si 3.000 pe zi de articol cu Ion, oricum pe noi ne interesa maxim 150/zi, adică cei ce contează în județ… Iar pe dvs va eliminăm ptr că puneți această întrebare stupidă, chiar și de o fi arogantă la adresa Sfântului… Nici nu trebuie să auziți de el, e un neica-nimeni ce s-a ratat cand a acceptat deal-ul cu Tiberiu Haram.

   Răspunde
   • Fun

    Păi să-l ajute tot Haramul ăsta, că are bani de dormit în Primăverii

   • Curtica de Apel

    O să-l ajute la împărțit legitim spermam în 2, în celulă. Poate se bagă și adjunctul lui în seamă, că-l tot mâncă sub limbă… , nu prea mai are de la cine șpăgui ceva dezinfectant de 40° iar crâșmele au regim semi-inchis.

   • CaSandri NO Problem

    Dacă vă referiți la domnu’ dobitoc de la secu’ de Salcea… păi ăla e un prăpădit mintal si cand e treaz, e tot din cauza educației de impostor. Dar găozarul mai bine ne-ar spune cum il mai suporta famiglia, ce relații mai are cu ficioru’ ori cu „fosta”. Sau poate ne spune cum se aventurează doamna prin CA ca o capră în călduri și el stă pe holuri, ori, de ce nu , despre ce sponsori și donații a mai găbjit prin investigațiile sale de prerie. Ori poate cum mai stă cu bugetul de campanie la Uniunea asociativă pentru Bukowina lui Invers și problemele sale cu organu’, la propriu și la figurat. Dar și ale madamei Valeriuca, din cauza lui. Mai bine o mai freacă și plimbă pe la Rodicuța N., care la cererea lui Valy (ca să-l vada pe prost liniștit și împlinit carieristic și sexouat – el trăiește cu ziarul) îi mai dă ceva de scris de prin instanțe, pentru a părea în continuare de la secu’ de Salcea. Domle’ cârtiță alcoolică, poate te trăsnește și pe tine vreun fulger de la Tataè prin munții lui Mao și te gaseste Salvamontul vara următoare. Ar fi bine să simți pericolul dacă nu-ți reduci Ciocu’ la mic, Jivină ce esti…

   • Zori Noi

    Propun răstignirea pe Toaca, în Ceahlău. În prezența acelorași fătuci din grupul lu’ profu’ de geogra de la Petru, furăciosu de alcool de la elevi, și pretenar de pahar la pub-ul politic UpB.

 2. Goe iară

  Domniile voastre ii faceti prea multă reclama acestui om de nimic. Este necunoscut nouă poate il cunoaste doar mediul administrativ dar noi restul nu

  Răspunde
  • g.c.

   N-ati pierdut nimic, aveți o șansă in plus sa fiti imuni. Vedeți insă că prea multa imunitate in domeniu poate dăuna.

   Răspunde
  • Corina

   Ba eu cred că ”imunitatea în domeniu”, adică imun la cunoaștere și la cultură, nu-i deloc trecătoare. Că uite ce dă logorea imună: tehniCA CU. Și ce să fie aia cu …variabile pe care le transformi în invariabile, ca parcă nu intră limba asta unde trebe. Și un strop controlat de psiho – adică? Uite ce, mie toată chestia asta îmi miroase puternic a gol umflat, adică a impostură!

   Răspunde
   • XXL IT

    Ați mirosit bine, părea suspect, a fost o glumă, ne-am distrat și noi cu netul. Da macar n-am plagiat pe nimeni și a fost pe față…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.