Miercuri, 15 martie, în jurul orei 23:40, în timp ce acționa pe DJ 178F, pe raza comunei Frătăuții Vechi, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 3 km, ocazie cu care, într-o curbă, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, identificat de polițiști ca fiind un localnic de 41 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.