Duminică, 1 decembrie, la ora 07.13, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au fost sesizați despre faptul că pe raza mun. Rădăuți a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

În momentul în care lucrătorii de poliție au ajuns la fața locului au identificat-o pe Z. Iuliana de 21 ani din com. Vicovu de Jos, care a declarat verbal că ea a condus autoturismul în momentul producerii evenimentului rutier. Deoarece situația era incertă cu privire la acest aspect polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a tuturor celor patru persoane identificate la fața locului.

Z. Iuliana și M. Denis de 18 ani din Frătăuții Vechi au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. G. Iulian de 22 ani din Gălănești a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. H. Mihai de 20 ani din Frătăuții Vechi a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma investigațiilor efectuate s-au stabilit următoarele: În jurul orelor 05.30, G. Iulian de 22 ani din com. Gălănești, conducea autoturismul marca Mercedes Benz pe str. Putnei din mun. Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre comuna Gălănești către centrul municipiului Rădăuți. În autoturism, în calitate de pasageri, se aflau H. Mihai pe locul din dreapta față și M. Denis pe bancheta din spate.

Ajungând într-o curbă la dreapta, G. Iulian fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a  pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens și s-a izbit frontal într-un palet de bolțari și un stâlp.

În urma impactului au rezultat avarii la autoturism. Totodată a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto G. Iulian și a  pasagerului H. Mihai, care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.

Autoturismul marca Mercedes Benz, aparține părinților lui H. Mihai, care l-a încredințat spre conducere lui G. Iulian deși avea cunoștință că se află sub influența băuturilor alcoolice.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”,”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului” și ”încredințarea spre conducere a unui vehicul unei persoane care se afla sub influența alcoolului”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.