Sâmbătă, 1 aprilie, în jurul orei 12:58, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 14 Vama în timp ce se deplasau pe D.J. 176 pe raza comunei Vatra Moldoviței, din direcția Moldovița către Vama, au observat cum o autoutilitară care circula pe un drum comunal neclasificat (cel care leagă Peco Valcanu de spălătoria Mox) nu a acordat prioritate în momentul în care a vrut să părăsească drumul comunal și să intre pe drumul județean, astfel încât autospeciala de poliție a trebuit să încetinească pentru a evita un eveniment rutier, totodată șoferul autoutilitarei continuându-și deplasarea către comuna Moldovița.

În cauză lucrătorii de poliție s-au întors și au pornit în urmărirea autoutilitarei, ocazie cu care la aproximativ 200 de metri de locul inițial, autoutilitara a intrat pe un alt drum comunal neclasificat (în zona denumită popular PRUND) unde, după aproximativ 20 de metri, a fost blocată cu autospeciala de poliție.

În urma controlului s-a constatat că soferul autoutilitarei este Ștefan F., de 41 ani, din satul Paltinu, ocazie cu care i s-a solicitat să se supună și testării cu aparatul etilotest.

Urmare a testării a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere valoarea afişată de aparatul etilotest, conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc pentru a i se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta fiind de acord, semnând o declarație de consimțământ în acest sens.

 În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002 pentru neacordarea priorității de trecere în intersecția nedirjată atunci când se pătrunde pe un drum județean de pe un drum comunal, cu amendă în valoare de 870 lei și i s-a suspendat permisul de conducere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.