Marți, 11 mai, în jurul orei 22:20, echipajul de poliţie din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama în timp ce îşi desfășura atribuţiile de serviciu pe raza de competență, în baza unei informații primite au oprit pentru control autoturismul SUZUKI GRAND VITARA condus de un bărbat despre care se presupune că ar fi sub influența băuturilor alcoolice.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire folosindu-se sistemul acustic şi luminos, însă F. Adrian, de 36 ani, din comuna Vatra Moldoviței, conducător al autoturismului, nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

S-a procedat la urmărirea acestuia pe DC 32, ocazie cu care conducătorul a încercat să se sustragă efectuând un viraj la stânga pentru a pătrunde pe un drum comunal neclasificat ce face legătura între DC 32 și cătunul Polonenca. În acel moment, acesta a fost nevoit să oprească deoarece din sens opus se deplasa un alt autoturism, drumul fiind îngust. Ulterior, acesta a încercat să plece de la faţa locului fiind identificat de poliţişti.

Întrucât F. Adrian emana o puternică halenă alcoolică a fost supus unei testări cu aparatul etilotest, acesta refuzând acest lucru. În continuare, i s-a solicitat să însoțească polițiștii la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, acesta refuzând și devenind recalcitrant, fiind necesară încătușarea acestuia.

F. Adrian a fost condus la sediul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea recoltării probelor biologice de sânge. La unitatea spitalicească a refuzat prelevarea de mostre biologice.

S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de: „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.