Sâmbătă, ora 18:45, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Rădăuți a fost sesizat despre faptul că pe str. Putnei din mun. Rădăuți a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto este sub influența băuturilor alcoolice.

Din cercetări s-a stabilit că la 02.05.2020, în jurul orelor 18:45, C. V., de 36 de ani, din mun. Rădăuți, conducea autoturismul marca VOLVO pe str. Eracle Porumbescu din mun. Rădăuți, iar când a ajuns la intersecția cu str. Măcelarilor, pe un sector de drum în curbă la dreapta, din cauza faptului că nu a adaptat viteza la condițiile de drum și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care a părăsit partea carosabilă și a lovit porțile imobilului proprietatea numitului L.D.

După impact, conducătorul auto și-a continuat deplasarea spre str. Putnei și ajungând în dreptul imobilului cu nr. 14, proprietatea numitei L. L., în curbă la stânga, a pierdut din nou controlul asupra direcției de mers, a părăsit carosabilul și a lovit gardul imobilului mai sus menționat.

În urma evenimentelor au rezultat doar pagube materiale.

Întrucât C. V. emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Poliției Mun. Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o concentrație de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.